Vragen »

|

Zwangerschap & ouderschap

Zwangerschap & ouderschap

In de transitiefase naar het ouderschap vinden er grote veranderingen plaats, die veel tijd, energie en aanpassingsvermogen vergen. De fase begint al bij de wens om zwanger te worden en eindigt bij het ouderschap vormgeven. In deze kwetsbare fase komen ook tegenslagen en teleurstellingen voor. Soms raken mensen hiervan uit balans en is coaching wenselijk.

Wanneer coaching gewenst kan zijn?

Onvervulde kinderwens

Zwangerschap met medische problemen

Miskramen

Angst voor de bevalling of het ouderschap

Traumatische bevalling

Onzekerheid

Overlijden van de baby tijdens of na de zwangerschap

Een te vroeg geboren of zieke baby

Sombere gevoelens tijdens en/of na de zwangerschap

Spanning in partnerrelatie of familierelatie

Uitputting

 

Annemieke

Ik ben gewend om vanuit verschillende invalshoeken naar de ouderschapsfase te kijken. Als verpleegkundige heb ik 14 jaar met veel plezier met (aanstaande) ouders gewerkt. Via mijn werk bij een verloskundigen praktijk raakte ik geïnspireerd om de therapiewereld in te gaan.

Als psychosociaal therapeut heb ik me gespecialiseerd in het onderwerp “als partners ouders worden” en de psychische begeleiding daarbij.

Ook werkte ik tussen 2012 en 2017 met jonge moeders in hoog-risico omstandigheden. Ik ben tot de conclusie gekomen dat er meer laagdrempelige begeleiding nodig is voor mensen die moeilijkheden ondervinden in de fase van transitie naar het ouderschap. Ook ter preventie van het ontstaan van problemen in kinderlevens. 

Partners zijn van harte welkom bij de gesprekken, omdat ik het belangrijk vind dat ouders een team vormen, juist als zich moeilijke situaties voordoen.

Ik werkte mee aan het preventie project Dubio in het kader van de transitie van partnerschap naar ouderschap. Klik op het logo voor meer informatie.

mail me gerust:
info@praktijkamare.nl